Senatul a respins o OUG ce prevedea scutirea de la certificarea declaratiilor fiscale pentru firme

Data publicarii: 25-05-2011 | Afaceri



Senatul a respins miercuri OUG 35/2011, care prevedea scutiri de la anumite sume forfetare pentru autoritatile publice in derularea unor programe ale MDRT si care suspenda pana in 2013 obligatia firmelor de a-si certifica declaratiile fiscale anuale.

Ordonanta a intrunit doar 46 de voturi "pentru" si 47 "impotriva", astfel incat proiectul a fost transformat in proiect de respingere, care a fost adoptat cu 49 de voturi "pentru" si 46 "impotriva". Ordonanta a fost respinsa, urmand ca decizia finala sa apartina Camerei Deputatilor.

Astfel, OUG 35/2011 prevedea suspendarea pana la 1 ianuarie 2013 a obligativitatii contribuabililor persoane juridice de la certificarea declaratiilor fiscale anuale.

Mai mult, aceasta ordonanta prevedea exceptarea autoritatilor publice de la plata unor cheltuieli forfetare catre CNI pentru asistenta tehnica asigurata in pregatirea si derularea programelor MDRT, situatie in care Guvernul atentioneaza blocarea unor proiecte.

Prevederile se aplicau autoritatilor administratiei publice centrale si locale care asigura finantarea integrala a lucrarilor de interes public executate prin Compania Nationala de Investitii de la plata unor cheltuieli forfetare pe care, de obicei, CNI le percepe pentru asistenta tehnica in derularea acestor programe. Guvernul explica faptul ca aceste prevederi vor ajuta autoritatile publice sa se "implice mai activ", din punct de vedere financiar, in realizarea programelor, fapt ce ar duce la o implementare mai rapida si sustinuta a proiectelor de investitii.

"Dezvoltarea programelor de investitii derulate de catre Compania Nationala de Investitii ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si sigurantei cetateanului", se arata in motivarea Guvernului.

Executivul mai noteaza ca amanarea adoptarii acestei masuri din OUG 35/2011 ar avea consecinte negative in ceea ce priveste executarea mai multor proiecte de investitii la nivelul intregii tari "si implicit scaderea locurilor de munca". Unul din proiectele care va fi afectat, potrivit Guvernului, este cel privind realizarea "Bazinului de inot didactic" din Turda.

CNI este organizata ca societate comerciala pe actiuni care desfasoara activitati de interes public si social in domeniul constructiilor, pe baza unor programe aprobate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Senatul este prima Camera sesizata. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: