Isarescu spune ca trebuie evitata dezvoltarea exagerata a sectorului public, ca in 2005-2008

Data publicarii: 25-05-2011 | Finante-Banci



Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca sectorul public trebuie sa faca loc treptat sectorului privat in dezvoltare, "pentru ca acesta este viitorul Romaniei", si ca trebuie evitata dezvoltarea exagerata a sectorului public, mai ales pe partea de protectie sociala, ca in 2005-2008.

"Trebuie sa invatam ca sectorul public trebuie sa faca loc treptat sectorului privat in dezvoltare, pentru ca acesta este viitorul Romaniei. Bineinteles ca vom pastra mereu un sector public, si trebuie sa avem un sector public eficient, si aceasta este o chestiune pe care o face in prezent Guvernul", a spus Isarescu, in cadrul unui forum economic.

Potrivit acestuia, trebuie evitata dezvoltarea exagerata a sectorului public, mai ales pe partea de protectie sociala, asa cum  s-a intamplat in perioada 2005-2008.

"Ceea ce am facut in perioada 2005-2008, sa dezvoltam exagerat sectorul public, mai ales pe partea de protectie sociala, dincolo de ceea ce poate duce economia, cred ca trebuie evitat, si mai ales sa nu ne imbatam atunci cand economia o va lua foarte tare in sus. O s-o ia, vom fi si in aceasta situatie, si atunci sa spunem gata, putem sa facem cheltuieli mult mai mari. Dimpotriva, regula este: cand economia creste si tinde sa se supraincalzeasca, sa micsorezi deficitul fiscal, chiar sa ajungi la surplusuri. Stiu ca este un mesaj total neconfortabil pentru politicieni, dar aceasta este logica financiara", a mentionat guvernatorul BNR. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: