Cat va costa caldura la iarna in Bucuresti. La centralizat si cu centrala

Data publicarii: 01-06-2011 | Economie



Ariston Thermo, unul dintre cei mai mari furnizori de centrale termice de pe piata locala a facut o estimare a costului cu energia termica de la iarna, atat in varianta alimentarii de la RADET, cat si in cea cu centrala murala.

Pentru un apartament de doua camere din Bucuresti, costurile cu agentul termic in varianta utiliarii unei centrale murale vor fi de 263 de lei, in luna decembrie, pret calculat in baza unui scenariu de crestere a preturilor la gaz cu 5%. Pentru acelasi apartament, factura va fi de 650 de lei, daca furnizorul de energie este RADET.

Scenariul de calcul: condominiul are contori si repartitoare, iar subventia de la stat este eliminata total-primaria va renunta la a a mai acorda partea ei de subventie, stiut fiind ca, potrivit intelegerilor cu FMI, Guvernul nu mai acorda oricum subventii generalizate la incalzire. In cazul in care nu exista repartitoare si contori, factura pentru acelasi apartament va fi de 800 de lei, in varianta eliminarii totale a subventiei.

Pentru un apartament de trei camere, costurile vor fi de 315 lei, in varianta cu centrala murala si de 875 de lei, respectiv 950 de lei, in varianta alimentarii din sistemul centralizat. Scenariile de la calcul sunt identice cu cele in cazul apartamentelor de doua camere.

Cititi integral in e-nergie.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: