Tabara (MADR): Romania se inscrie ca o putere agricola in randul celor 27 de state ale UE

Data publicarii: 01-06-2011 | Economie

Romania se inscrie ca o putere agricola in randul celor 27 de state ale Uniunii Europene, nu numai datorita conditiilor pedo-climatice ci si a contingentului agricol de valoare, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara, la un seminar privind domeniul agricol.

"Conditiile pedo-climatice dar si contingentul agricol de valoare face din Romania o tara cu potential si o garantie de colaborare performanta in agricultura. Romania se inscrie ca o putere agricola in randul celor 27 de state ale Uniunii Europene, desi elementul esential de progres in agricultura si care poate elimina costurile suplimentare pentru fermieri este reprezentat de tehnica agricola", a precizat Tabara. 

Seful MADR si-a reafirmat pozitia fata de biotehnologiile care pot veni in sprijinul productiilor agricole romanesti, vegetale sau zootehnice, multumind, totodata, companiilor americane care au adus tehnologie in agricultura din Romania dupa 1990. 

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) organizeaza, miercuri, un seminar de agri-business si finantare cu participarea unei delegatii americane formate din specialisti din domeniul agricol si financiar. 

In partea a doua a seminarului vor fi prezentate si optiunile de instrumente financiare din SUA pentru piata agricola din Romania, unde vor participa reprezentati ai Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta RGIC IFN, Citibank Romania, Raiffeisen Bank, Banca Mondiala si BERD Romania. 

Sursa: AGERPRES


Ultimele stiri pe BankNews.ro: