Apartamentele noi si vechi din Capitala s-au scumpit cu 0,4% in luna mai

Data publicarii: 01-06-2011 | Imobiliare



Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica, pentru luna mai, o valoare medie de 1.189 euro/mp util (crestere de 0,4% fata de luna aprilie) pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, inregistrand o usoara crestere, aceeasi evolutie, de +0,4% fiind inregistrata si de apartamentele vechi.

Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul unitatilor noi, care s-au scumpit in medie cu 2,1%, se arata intr-un comunicat emis miercuri de imobiliare.ro.

"In mai, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit cu 0,4%. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.105/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt cu mai ieftine cu 11,6%. Nicio categorie de apartamente vechi din Capitala nu a inregistrat o oscilatie de pret mai mare de 0,5% in ultimele 30 de zile", informeaza comunicatul.

Astfel, apartamentele cu patru camere sunt singurele care s-au ieftinit. In acest caz, scaderea a fost de 0,1%, pana la 990 euro/mp. Garsonierele s-au scumpit cu 0,3% (ajungand la un pret mediu de 1.180 euro/mp), apartamentele cu doua camere cu 0,2% (pana la 1.131 euro/mp), iar cele cu trei camere cu 0,5% (la 1.084 euro/mp).

Totodata, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna mai la valoarea de 1.419 euro/mp util, in crestere cu 2,1% fata de luna aprilie. Insa nu toate categoriile de apartamente noi au avut aceeasi tendinta. Si in aceasta luna, cea mai interesanta evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care s-au scumpit cu peste 2%, la 1.456 euro/mp. Garsonierele noi s-au ieftinit cu 2,4% in ultimele treizeci de zile, la 1.248 euro/mp, iar apartamentele cu doua camere au avut o evolutie in scadere cu 0,4%, pana la 1.350 euro/mp.

"In mai, variatii mai mari si in crestere ale preturilor au avut loc in general pe segmentul apartamentelor noi. Dezvoltatorii din Cluj-Napoca, de pilda, au ridicat preturile cu 4,4%. Pe de alta parte, proprietarii de apartamente vechi raman in asteptare. Oscilatiile pe acest segment depasesc rareori 1%", a declarat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Valoarea indicelui national imobiliare.ro pentru a cincea luna din an a ajuns la 1.045 euro/mp util, cu 0,4% mai putin decat in aprilie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.196 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 12,6% mai mici. Totusi, in majoritatea oraselor analizate, evolutiile au fost diferite pe cele doua segmente noi si vechi. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: