Care sunt marii castigatori din industria fondurilor mutuale

Data publicarii: 27-06-2011 | Finante-Banci


In ciuda potentialului ridicat de crestere pe care il au fondurile de actiuni si cele diversificate, investitorii opteaza pentru fondurile cu risc scazut - cele monetare si de obligatiuni.

In primele cinci luni din 2011, cele mai mari subscrieri nete s-au indreptat catre fondurile mutuale denominate in euro (echivalentul a 361,3 milioane lei - 42% din total), potrivit Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Urmatoarele intrari nete ca valoare au vizat fondurile monetare (316,8 milioane lei - 37%) si fondurile de obligatiuni (185,4 milioane lei - 22%). In ceea ce priveste fondurile cu risc mai ridicat, acestea s-au echilibrat reciproc, de pe fondurile de actiuni fiind retrase 4 milioane de lei, iar pe cele diversificate intrand o suma echivalenta.

Practic, castigul industriei fondurilor mutuale il constituie de o buna perioada de timp migrarea clientilor de pe depozitele bancare catre fondurile cu risc scazut, atrasi de randamentele si de accesibilitatea superioare.  Fondul mutual catre care s-au indreptat cei mai multi bani in primele cinci luni din 2011 a fost Raiffeisen Euro Plus. 

 

citeste integral: capital.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: