Moldova, noul Eldorado al investitorilor romani

Data publicarii: 27-06-2011 | Finante-Banci


Republica Moldova ar putea deveni noul rai al investitiilor pentru oamenii de afaceri romani care vor sa se ex-tinda in afara tarii. Autoritatile moldovene se pregatesc de o perioada de priva-tizari care sa atraga fonduri din afara tarii.

Operatorul telecom, banca, aeroportul, industria alimentara sunt pe lista activelor care vor fi instrainate in urmatorii ani, potrivit vicepremierului moldovean, Valeriu Lazar. "Avem o agenda de privatizare pe care o vom anunta imediat dupa scrutinul electoral pentru locale din aceasta perioada, dar in doua saptamani vom scoate pe Bursa de Valori Chisinau participatiile noastre la o serie de societati din diferite sectoare, si pe agroalimentare, si pe partea de energie, iar privatizarile cele mai mari, mai interesante, acum le pregatim", ne-a spus Lazar. Si oamenii de afaceri din Romania spera ca situatia politica din Moldova sa fie stabila pentru a putea investi cu incredere in zona.

"Am, de vreo opt ani, o afacere in Republica Moldova. A fost o perioada mai grea, dar in ultimii ani situatia s-a schimbat, si acum este bine de investit in aceasta tara", a spus presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. 

 

continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: