Reorganizarea teritoriala se amana

Data publicarii: 27-06-2011 | Politica


Reorganizarea teritoriala se amana, anunta Realitatea TV. UDMR si PDL nu s-au inteles in privinta numarului de regiuni si s-a decis amanarea discutiilor pana in toamna acestui an. Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a anuntat ca va fi infiintata o comisie care se va ocupa de "formula de gandire a regionalizarii". Intre timp, la nivel guvernamental se discuta despre descentralizare la nivel local.

UDMR si PDL isi mentin pozitiile in ceea ce priveste reorganizarea si nu au ajuns la nicio intelegere. In timp ce democrat-liberalii vor opt regiuni la care pot fi adaugate maximum doua judete, Harghita si Covasna, UDMR nici nu vrea sa auda de aceasta varianta.

"Eu nu am participat la sedinta Coalitiei, insa inteleg ca exista un parcurs pe care l-am agreat. Oricat ar dori sa facem aceasta reorganizare pana la 1 iulie, daca nu ai vot in Parlament, nu se poate face", a declarat, luni, Elena Udrea.

Igas crede ca reorganizarea deconcentratelor ar trebui facuta in aceasta vara

De altfel, UDMR a decis, inca de sambata, sa ceara PDL sa amane discutiile pe aceasta tema pana dupa alegerile locale de la anul.

Integral pe Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: