Frauda de 12 mil. euro la o banca din Romania

Data publicarii: 27-06-2011 | Finante-Banci

Capital dezvaluie lovitura de mare amploare a unui grup organizat dupa regulile unei veritabile "mafii a gulerelor albe".

Frauda interna este una dintre problemele cele mai greu de solutionat de catre firmele romanesti. Partea buna e ca, odata cu criza, companiile si-au gestionat mult mai bine finantele, iar furturile au scazut ca numar. Partea mai putin fericita e ca infractorii s-au rafinat, iar fraudele sunt acum mai greu de descoperit.

Nicio companie nu e scutita de riscul de a fi furata de propriii sai angajati. Totusi, niciunele nu sunt mai expuse riscului de frauda ca organizatiile din domeniul bancar. Aici, atat frecventa cazurilor, cat si sumele aflate la mijloc sunt, adesea, mult mai mari decat in restul domeniilor, scrie Capital.ro

Exista in continuare o multime de metode, surprinzator de simple, de fraudare", remarca Marian Bucur, ofiter in cadrul aceleiasi directii, specializat pe infractiunile din institutiile financiare. Intrebat care este cel mai mare prejudiciu pe care l-a cercetat pana acum, spune ca e vorba de un dosar la care se lucreaza chiar acum, cu o frauda calculata la 12 milioane de euro, "la care intuim ca se vor adauga alte cinci-sase milioane pana la finalul anchetei".

Cititi integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: