Numarul de urgenta carduri - de nedespartit in vacanta

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci

Inainte de a pleca in vacanta este bine sa va notati numarul de urgenta al bancii unde puteti anunta imediat pierderea sau furtul cardului. In cazul in care va ganditi ca astfel de incidente pot fi rezolvate si dupa intoarcerea din concediu, riscati sa suferiti pierderi irecuperabile din contul bancar. 

In cazul in care calatorim cu cardul la noi este important sa fie luate masuri de siguranta pentru a preveni aparitia unor fraude. Cel mai frecvent, acestea apar o data cu pierderea sau furtul cardului. 

Chiar si fara a dezvalui nimanui codul PIN, fraudatorii pot face tranzactii neautorizate cu cardul pe internet. In strainatate, riscurile sunt si mai mari, deoarece acolo unii comercianti nu solicita introducerea codului PIN. 

Un client al Bancii Transilvania a ajuns sa suporte o paguba de 800 euro, deoarece a anuntat banca dupa 2 zile de la pierderea cardului. Chiar daca se afla in strainatate si nu avea roamingul activat, banca a apreciat ca utilizatorul a dat dovada de neglijenta grava deoarece, si dupa sosirea in tara, a informat banca abia in urmatoarea zi. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: