Trei motive pentru care sa apelezi la bancile de locuinte

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci



Dobanzile fixe atat pentru depozit, cat si pentru credite confera produselor de economisire-creditare un grad de siguranta care nu poate fi regasit in cazul produselor clasice. Acestui avantaj i se adauga prima de la stat, care ajunge la 250 de euro pe an.

Afacerile celor doua banci de locuinte din Romania au mers din ce in ce mai bine de la debutul crizei si tind sa creasca in continuare. Persoanele de varsta medie, cu venituri medii spre ridicate si cu cel putin un copil sunt principalii clienti ai Raiffeisen Banca pentru Locuinte insa, dupa cum arata Aurelia Cionga, vice-pre-se-dintele bancii, aria de potentiali clienti poate fi chiar mai larga.

De ce nu credit ipotecar clasic?

Produsul de economisire-creditare ofera multiple avan-taje ce nu pot fi regasite la alte produse financiare exis-tente pe piata bancara ro-maneasca. Un prim avantaj si poate cel mai important ar fi siguranta pe care o confera produsul, pentru ca dobanziile sunt fixe atat la creditare, cat si la economisire, nu exista co-misioane ascunse, iar clientul va sti exact, inca de la inceputul contractului, care sunt ratele lui pe intreaga perioada contractuala. Un alt avantaj il reprezinta valoarea dobanzilor practicate de RBL, mult sub nivelul pietei, incepand de la 4,5% pe an, reducand foarte mult costurile finale ale creditului locativ fata de un credit clasic de la o banca comerciala.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: