Toncescu: Nu vom mai asista la scaderi de amploare

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci



Presedintele CSA, Angela Toncescu, spune ca institutia pe care o conduce depune toate eforturile pentru a ajuta asiguratorii sa treaca de criza.

Despre reperele evolutiei pietei asigurarilor din Romania in anul 2010, precum si despre tendintele anului in curs si alte teme fundamentale pentru domeniu, cum ar fi stadiul de pregatire a companiilor romanesti pentru momentul Solvency II, aflati dintr-un interviu cu Angela Toncescu, presedinte, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Peisajul economic al ultimilor doi ani a adus o serie de provocari pentru piata de asigurari. Cu toate acestea, aceasta industrie poate fi caracterizata printr-un singur cuvant - stabilitate. Care au fost principalele masuri prin care autoritatea de supraveghere a contribuit la mentinerea acestei stabilitati?

Angela Toncescu: Toate eforturile Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor sunt canalizate pentru a preveni si a actiona in timp util, astfel incat efectele crizei financiare asupra pietei sa fie reduse la minimum posibil. In acest sens, monitorizam permanent activitatea societatilor si intermediarilor de asigurari si luam toate masurile care se impun pentru a ne asigura ca parametrii prudentiali sunt respectati de catre asiguratori in mod special. Incepand din 2010, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor are o noua abordare a procesului de supraveghere si control, care pleaca, in primul rand, de la analiza manierei in care este condusa activitatea asiguratorilor, a modului de stabilire a obiectivelor acestora, precum si a mijloacelor de realizare si monitorizare a performantelor obtinute. Totodata, examinarea obiectiva a modului de administrare a riscurilor, precum si a sistemului de control intern au devenit tinte importante ale procesului de supraveghere.

Cititi interviul integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: