Justitia a amorsat o bomba pentru piata Rasdaq

Data publicarii: 06-07-2011 | Bursa

O rezolutie a instantelor judecatoresti in cazul unui litigiu la societatea Arta Culinara SA Cluj ar putea pune pe jar piata de capital romaneasca.

Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu sustine ca decizia din justitie constituie precedent si ar confirma ca piata Rasdaq nu este o piata reglementata.

Dumitru Beze (AIPC): CNVM si Parlamentul trebuie sa gaseasca o solutie prin care pietei Rasdaq sa i se recunoasca statutul de piata reglementata.

Casa de Avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu a castigat procesul in care a reprezentat doi actionari minoritari, care detineau impreuna aproximativ 10% din societatea Arta Culinara SA Cluj (ARCU), societate tranzactionata pe piata Rasdaq, ajutandu-i sa obtina recunoasterea dreptului de retragere. Iesirea din actionariat s-a realizat in baza Legii societatilor comerciale, dupa ce initial societatea le refuzase investitorilor acest drept, invocand dispozitiile speciale ale legii pietei de capital.

Casa de avocatura implicata in proces considera ca aceasta rezolutie constituie un precedent in justitia romaneasca, iar aceasta poate fi interpretata ca o validare a faptului ca piata Rasdaq nu are statut de piata reglementata.

Dumitru Beze, presedinte al Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), considera insa ca numai Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Parlamentul pot decide asupra statutului pietei Rasdaq. El a reiterat pozitia oficiala a organizatiei pe care o reprezinta, potrivit careia piata Rasdaq reprezinta o piata reglementata, iar investitorii din societatile listate pe aceasta piata se afla sub protectia legilor pietei de capital.

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: