Fitch a urcat ratingurile primariilor Brasov si Oradea, va urma si Bucurestiul

Data publicarii: 08-07-2011 | Economie



Agentia Fitch a revizuit in urcare ratingurile acordate primariilor din Brasov si Oradea, pentru creditele pe termen lung in moneda straina, de la "BB+" la "BBB-", cu perspectiva stabila, ridicand si ratingul pentru creditele in lei pe termen scurt ale acestora, de la "B" la "F3".

Fitch a acordat, totodata, celor doua primarii, ratingul "BBB-" pentru imprumuturile pe termen lung in lei, cu perspectiva stabila, potrivit datelor publicate joi pe site-ul agentiei de evaluare financiara.

In acelasi timp, agentia a plasat ratingurile Bucurestiului sub evaluare in perspectiva urcarii acestora de la nivelurile actuale, "BB+" pentru creditele pe termen lung in moneda straina si "BBB-" pentru creditele pe termen lung in moneda locala, respectiv "B" pentru imprumuturile pe termen scurt in valuta.

Anuntul vine dupa ce, luni, Fitch Ratings a crescut ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala, de la "BB+" la "BBB-", respectiv de la "BBB-" la "BBB", cu perspectiva stabila.

Plafonul de tara si ratingul datoriei pe termen scurt in valuta au fost, de asemenea, ridicate de la "BBB" la "BBB+" , respectiv de la "B" la "F3".

"Cresterea reflecta progresul in revenirea Romaniei dupa efectele crizei financiare, evidenta prin revenirea la crestere a PIB-ului, o performanta puternica a exportului, reducerea deficitului de cont curent si a deficitului bugetar. Per total, a existat o relaxare a efectelor riscurilor, proportional cu revenirea la un rating 'investment grade' , a declarat seful EMEA Sovereigns Fitch, Ed Parker. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: