Supravietuirea monedei euro, la mana Germaniei. Nemtii ar putea renunta la finantarea imprumuturilor

Data publicarii: 08-07-2011 | International



Cu Grecia ingropata in datorii si Portugalia cu o economie fragila, supravietuirea monedei euro sta la mana Germaniei. Curtea Constitutionala de acolo studiaza legalitatea planului european de salvare pentru tarile aflate in criza.

Planul se ridica la 500 de miliarde de euro.

Daca instanta decide ca aceste ajutoare contravin Constitutiei germane, nemtii ar putea renunta la finantarea imprumuturilor. Toate vestile rele au deja efecte si in Romania, unde leul slabeste. Scaderea monedei noastre este o veste proasta pentru cei cu credite in franci elvetieni si in euro, care se uita cu groaza cum ratele cresc din nou peste noapte.

Mai mult decat atat, cine are imprumuturi in euro trebuie sa astepte si la majorarea dobanzilor dupa ce sefii Bancii Central Europene de la Frankfurt a decis joi sa majoreze dobanda ei cu 0,25%.

O alta decizie importanta se asteapta tot din Germania. 

Curtea Constitutionala trebuie sa decida daca planul european de salvare pentru economiile in criza incalca sau nu legea fundamentala a tarii. In functie de acest verdict, intreaga zona euro ar putea primi o lovitura de gratie.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: