BVB: Piata Produselor Structurate s-a triplat in 2011, la un an de la lansare

Data publicarii: 08-07-2011 | Bursa



Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza vineri, la aniversarea unui an de existenta a pietei Produselor Structurate la BVB, ca acest segment a inregistrat o triplare a valorii tranzactionate in 2011 comparativ cu anul precedent.

Piata Produselor Structurate a inregistrat de la momentul lansarii o valoare totala a tranzactiilor de circa 170 milioane lei (40 milioane euro) si un volum de peste 5,5 milioane unitati. In 2011 au fost realizate tranzactii de 124 milioane lei (30 milioane euro) cu 4,3 milioane unitati. 

       In prezent, investitorii pot tranzactiona 39 de emisiuni individuale de certificate, din care 12 certificate de tip index si 27 certificate turbo, emise de catre Erste Group Bank AG si Raiffeisen Centrobank AG, ambele banci asigurand serviciile de Market Making pentru propriile produse.

    "CreSterea semnificativa a pietei Produselor Structurate inca de la lansare ne demonstreaza interesul ridicat al investitorilor de retail pentru aceste instrumente, ceea ce ne determina sa aducem cat mai multe instrumente financiare noi", a declarat directorul general al BVB, Valentin Ionescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: