Udrea, dupa criticile privind organizarea meciului lui Bute: Imi pare rau ca unii sunt incrancenati

Data publicarii: 08-07-2011 | Politica



Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, se arata dezamagita de cei care in loc sa il sustina pe Lucian Bute si sa aprecieze efortul facut ca el sa boxeze in Romania au ales sa ramana in continuare "incrancenati".

"Gala de box <Campion pentru Romania> este, cred eu, cel mai important eveniment sportiv din tara al ultimilor ani. Spun asta luand in calcul atat magnitudinea evenimentului sportiv, cat si mediatizarea de care se bucura. Eu nu stiu ca pana acum sa mai fi existat o gala de box sau macar un meci de fotbal in Romania care sa fie preluate de ESPN, Show Time sau HBO. Dupa rusinea din octombrie anul trecut, cand meciul lui Lucian Bute cu Jesse Brinkley nu a fost nici macar transmis de vreun post de televiziune din tara, cred ca organizarea uneia dintre cele mai importante gale de box de anul acesta la Bucuresti este un urias pas inainte", scrie Udrea vineri pe blogul sau.

"Am impuscat doi iepuri dintr-un foc. Pe de o parte, am reusit sa asociem brandul turistic al Romaniei cu un eveniment sportiv vizibil la nivel international. Pe de alta parte, am reusit sa le satisfacem dorinta romanilor de a-si vedea campionul boxand acasa. Canada il adora, canadienii il considera al lor, iar noi nu am fost in stare sa ii transmitem meciurile. Am indeplinit si dorinta lui Lucian Bute de a boxa in fata romanilor sai si de a le oferi acestora un spectacol sportiv asa cum nu au mai vazut pana acum", adauga ministrul.

In acest context, ea le da o replica celor care au criticat pe diverse considerente organizarea meciului Bute-Mendy si le transmite ca boxerul roman se va bate si pentru ei. "Nimeni, oricat de mult s-ar cazni, nu va putea sa ma convinga ca ministerul nu ar fi trebuit sa ia parte la acest moment, care poate sa le redea multora speranta, dar si mandria de a fi romani. Sincer, imi pare rau pentru cei care nu se pot bucura de un asemenea regal sportiv si trebuie sa ramana in continuare incrancenati. Macar atunci cand se intampla lucruri foarte bune, ar trebui sa fim cu totii foarte uniti. Inchei prin a-mi exprima inca o data convingerea ca romanii vad gala de box a lui Lucian Bute ca un eveniment important si legitim. Ca apreciaza faptul ca exista si semne ca ne respectam valorile. Ca sunt mandri sa fie reprezentati de un sportiv atat de valoros si apreciat peste hotare. Sunt convinsa ca sala va fi plina maine la meci, ca atmosfera va fi extrem de calda si ca Lucian Bute va boxa cum nu a mai facut-o pana acum, pentru ca, pentru prima data in cariera sa de profesionist, boxeaza ACASA. Nu numai pentru el, ci si pentru Romania si romani, inclusiv pentru cei care critica organizarea evenimentului", mai spune ministrul.

Elena Udrea mai opineaza ca "romanii au toate motivele sa fie mandri atat de gala de box, cat mai ales de campionul nostru, un om integru, serios, modest, si, poate cel mai important, un adevarat patriot". "<Campion pentru Romania> este o gala de box care are ca scop si promovarea brandului turistic al Romaniei, dar si oferirea unui eveniment sportiv important romanilor. Peste toate acestea insa, sta ideea ca <trebuie sa incepem sa ne respectam valorile>. Iar acesta este un prim pas", a conchis Udrea.


Jurnalistul sportiv Catalin Tolontan critica organizarea meciului lui Lucian Bute spunand ca pentru a justifica suma de doua milioane euro bani europeni "cuplul de cheltuitori" Elena Udrea-Rudel Obreja "iau de prosti" romanii sustinand ca meciul va fi urmarit de 400 de milioane de oameni.

"Nimeni, nici Dragomir, nici Sandu, nici Ioan Becali cind ne ameninta ca "va fac de la briu in jos", nici Crin Antonescu pe vremea cind conducea MTS Si apara frauda de la Piatra Arsa, nici guvernul Nastase aparindu-i pina in pinzele albe pe Seful Loteriei Si pe George Copos, nici Dan Voiculescu atunci cind Si-a numit amicul mediocru Seful sportului, de era sa politizeze pina Si Agentia Nationala Anti-Doping, nimeni, aSadar, n-a indraznit sa ne ia mai de proSti decit cuplul de cheltuitori ai banilor europeni alcatuit din Rudel Obreja Si Elena Udrea", adauga redactorul sef al Gazetei Sporturilor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va promova Romania, prin intermediul brandului national de turism, la Gala Internationala de Box Profesionist organizata pe 9 iulie de Federatia Romana de Box la Romexpo, dar si la evenimentele conexe. Este vorba de gala in cadrul careia Lucian Bute isi va apara centura mondiala in fata francezului Jean Paul Mendy, primul meci al campionului roman organizat in tara noastra.

Logo-ul si sloganul turismului romanesc vor fi expuse in timpul galei pe elementele arenei cu vizibilitatea cea mai mare: pe podeaua ringului, in colturile, pe stalpii si pe corzile ringului, pe suporturi mobile cum sunt placutele de anuntare a reprizelor. Totodata, elementele vizuale ale brandului vor fi promovate prin diferite mijloace outdoor in apropierea locului unde are loc meciul: pe ecrane, bannere, mashuri, steaguri, dar si in sala - prin sisteme de afisare specifice, potrivit unui comunicat emis de minister.

"Alte ocazii de vizibilitate pentru brand vor fi asigurate la evenimentele care preced gala si o urmeaza, in diverse aparitii publice ale lui Lucian Bute sau ale altor sportivi romani, precum conferintele de presa, antrenamentul cu public, cantarul oficial, declaratii de presa, reportaje si interviuri. La toate aceste evenimente, brandul va fi afisat pe suporturi de expunere, pe echipamentele sportivilor romani sau pe tricouri purtate de diferite persoane din randul celor implicate in organizarea si derularea evenimentului", spun oficialii ministerului.

Brandul va fi plasat si pe materialele de promovare a evenimentului in sine, precum afisul Galei, biletele de acces, panourile outdoor fixe si mobile, bannerele si fluturasii care anunta evenimentul, dar si in spoturile difuzate pe ecranele din Bucuresti.

Actiunea, finantata din fondurile europene alocate Romaniei pentru promovarea turistica, corespunde recomandarilor din Planul de marketing strategic si operational pentru Romania pentru perioada 2011-2015 si reprezinta a doua colaborare dintre MDRT si Lucian Bute, realizata in baza parteneriatului anuntat anul trecut in luna noiembrie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: