Bancpost plateste pensiile celor cu cont la banca inclusiv in octombrie

Data publicarii: 22-09-2006
BancpostBancpost anunta toti pensionarii clienti ai bancii ca se prelungeste plata pensiilor pentru luna octombrie in aceleasi conditii ca si pana in prezent, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In legatura cu plata pensiilor Bancpost face urmatoarele precizari convenite in comun cu Casa Nationala de Pensii: distributia cupoanelor de pensii se va realiza de catre Casele Teritoriale de Pensii, astfel incat, incepand cu luna octombrie, Bancpost nu va mai efectua aceasta operatiune; dupa luna octombrie, pentru a facilita accesul la sumele aferente pensiilor si, pentru a evita inconvenientele produse de aglomeratia din zilele de plata, toti pensionarii clienti Bancpost au posibilitatea de a opta in perioada septembrie – octombrie pentru plata pensiilor pe card Bancpost. In acest mod, clientii au posibilitatea utilizarii cardului pentru eliberare de numerar de la ATM –uri precum si aceea de a efectua plati directe catre comercianti pentru achizitii de bunuri utilizand retelele de POS-uri. Cei ce nu agreaza aceasta solutie vor fi indrumati catre Casele Teritoriale de Pensii pentru a alege o alta varianta.

De asemenea, pensionarii clienti Bancpost cu domiciliul in strainatate vor putea sa-si incaseze ca si pana acum pensia la ghiseu prin procura speciala emisa in aceleasi conditii specificate de lege.

Nu se mai deschid noi conturi speciale pentru plata pensiilor in conditiile conventiei anterioare. In cadrul noilor prevederi ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.69/13.09.2006 si a conventiei cu Casa Nationala de Pensii Bancpost, va constitui in continuare o optiune pentru pensionarii care doresc sa-si primeasca plata pensiei prin carduri Bancpost, chiar daca pana la aceasta data nu au beneficiat de aceste servicii oferite de banca.

In comunicat se mai precizeaza ca la solicitarea pensionarilor domiciliati in Israel, cu titlu de exceptie, Bancpost deschide noi conturi speciale pentru plata pensiei deoarece, in aceste cazuri exista o conventie incheiata care-si mentine valabilitatea.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: