Presedintele Siveco Romania, in topul antreprenorilor de succes din Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 03-08-2011 | Lifestyle

Irina Socol, presedinte si director General al Siveco Romania, a primit distinctia "Noii Campioni Europeni" pentru leadership si rezultate exceptionale in management, cu ocazia Forumului European al Antreprenorilor.

Distinctia i-a fost acordata, la Varsovia, de Forumul European al Antreprenorilor, care a mai acordat acest premiu si altor manageri ai unor firme din Croatia, Rusia, Ucraina, Slovenia, Polonia, Letonia, Ungaria, Macedonia, Cehia si Croatia. 

Evenimentul a fost organizat de Forumul European pentru Cercetari Antreprenoriale (European Forum for Entrepreneurship Research EFER) in colaborare cu IESE Business School Barcelona si Scoala Economica (SGH) din Varsovia. 

Proiectul identifica antreprenorii care au reusit sa construiasca companii de succes in Europa Centrala si de Est si care si-au extins dezvoltarea pe piata internationala. In 2010, Irina Socol a primit trofeul "Prix scientifique" intr-o ceremonie organizata la Palatul Parlamentului European din Bruxelles, fiind prima femeie de afaceri din Romania premiata in competitia "Antreprenoriatul feminin european". 

Statisticile arata ca, la nivelul Uniunii Europene, doar 30% dintre femei sunt antreprenoare, autoritatile comunitare manifestand un interes crescut pentru eliminarea diferentelor de acest fel. Infiintata in 1992, Siveco Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. 

Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands BV. Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: