SIF-urile si Erste pregatesc un anunt-soc: sunt pe ultimii zece metri in negocierile privind variantele de lichidizare a detinerilor de la BCR

Data publicarii: 03-08-2011 | Finante-Banci

Presedintele SIF Banat-Crisana (SIF1), Ioan Cuzman, spune ca SIF-urile si austriecii de la Erste discuta de aproape un an de zile variante de lichidizare a detinerilor de la BCR, iar in scurt timp, in seara asta sau maine, ar urma sa faca un anunt oficial in acest sens.

Declaratia lui Cuzman vine dupa ce vineri, la Viena, seful Erste, Andreas Treichl a avut o declaratie categorica pe marginea subiectului listarii BCR, spunand ca listarea nu e in interesul grupului austriac si va face tot posibilul sa o evite.  Mai mult, Treichl, a spus ca daca vor fi fortati sa faca listarea, in conformitate cu prevederile din contractual de privatizare,  o vor face, dar el va fi foarte "suparat”. Iesirea publica in premiera a chiar a lui Treichl privind o opozitie totala la listarea BCR pe bursa de la Bucuresti poate fi vazuta si ca o manevra tactica a liderului austriac de a forta finalizarea negocierilor care se poarta cu SIF-urile de circa un an de zile.

"Eu nici nu ma mir ca d-nul Treichl este nervos, pentru ca discutam de un an de zile variante de lichidizare a portofoliului, iar acum au venit si aceste cereri din partea actionarilor care ar putea bloca procesul”, a declarat azi Ioan Cuzman.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: