Inventatorii Xerox ating recorduri privind numarul de patente, concentrandu-se pe nevoile clientilor

Data publicarii: 03-08-2011 | IT&C


Trei inventatori ai Xerox Corporation, Jin Wu, Lalit Mestha si Raja Bala, s-au clasat printre cele mai inventive/sclipitoare minti ale Statelor Unite, realizand un numar de 172, 102, respectiv 75 de patente/brevete de inventie. 

Jin Wu, coordonator de proiect la departamentul de cercetare in domeniul consumabilelor si al productiei (Consumables Development and Manufacturing Group - CD&MG), a inregistrat pana acum un numar de 172 de patente in SUA si are depuse solicitari pentru a primi alte 185. El conduce o echipa care dezvolta materiale pentru sistemele Xerox de imprimare digitala. Cel de-al 150-lea patent al inventatorului a constat in descoperirea unui aditiv care poate sa suprime dublarea imaginilor - un defect comun de imprimare.

Wu a absolvit Universitatea Fudan din China, are un master in biochimie la Universitatea Ohio si un doctorat in chimia polimerilor la Institutul Politehnic al Universitatii din New York.
Lalit Mestha, un alt inventator al Xerox Corporation, a inregistrat pana in prezent 102 patente, si spune ca intuitia joaca un rol cheie in inventiile sale. El creeaza noi tehnologii pentru solutii de imprimare, sanatate si transporturi, inclusiv aplicatii de sanatate care pot sa detecteze automat semnele vitale umane, fara un contact direct.

Cel de-al 100-lea patent al lui Mestha a fost acordat pentru o metoda care ajuta imprimantele de productie, digitale sa reproduca identic culorile, pe fiecare pagina tiparita, la o viteza foarte mare. 
El a absolvit ingineria electrica la Universitatea din Mysore, India si are un doctorat la Universitatea din Bath, Anglia, in aceeasi ramura. Anul acesta a fost numit Fellow al Institutului de Inginerie Electrica si Electronice (IEEE), iar in 2010 a obtinut Premiul Xerox pentru Inventatori, Anne Mulcahy.
Cel de-la treilea inventator al corporatiei, Raja Bala, detine 75 de brevete de inventie, ultimul referindu-se la o metoda ce garanteaza reproducerea identica a culorilor pe fiecare copie, cu ajutorul imprimantele Xerox. El lucreaza momentan la o cercetare menita sa foloseasca viziunea digitala (computer vision)  si tehnicile de analiza a imaginilor care le permit designerilor sa introduca continut personalizat in imagini.
Bala este licentiat in inginerie electrica la Universitatea Arlington (Texas) si detine un master si un doctorat pentru acelasi profil la Universitatea Purdue (Indiana).

Inovatia reprezinta unul dintre elementele definitorii ale business-ului corporatiei, dovada ca Xerox investeste constant in tehnologii si solutii noi. In fiecare an, Xerox Corporation aloca 5% din venituri pentru cercetare si dezvoltare. Compania detine patru centre de cercetare si dezvolatre in SUA, Canada si Europa si are cel mai larg portofoliu de sisteme pentru documente, echipamente, software-uri si solutii din industrie. Xerox Corporation a inventat primul sistem informatic destinat publicului si primul mouse in 1981. A fost compania care a inregistrat al saptelea nume de domeniu pe internet din lume, www.xerox.com,  din cele 202 milioane existente la momentul actual.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: