Guvernul vrea sa modifice iar Codul Fiscal. Vezi care vor fi schimbarile

Data publicarii: 23-08-2011 | Actualitate



Potrivit prevederii care nu a apucat inca sa fie pusa in aplicare, firmele din Romania, altele decat bancile, ar fi trebuit ca, incepand din 2012, sa plateasca anticipat impozitul pe profit, trimestrial, valoarea fiind o patrime din impozitul pe profit platit in anul precedent. La sfarsitul anului ar fi urmat sa se faca regularizarea. 


Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, declararea si plata impozitului pe profit se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheirii trimestrelor I - III. Definitivarea si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal se efectueaza pana la termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit. 


"Contribuabilii pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit", se arata in proiect.  

Integral in Ziare.com.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: