Presedintele S&P demisioneaza din functie, la cateva saptamani dupa scaderea ratingului SUA

Data publicarii: 23-08-2011 | International


Presedintele agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), Deven Sharma, a demisionat din functie, la numai cateva saptamani dupa scaderea ratingului Statelor Unite.

El va fi inlocuit, incepand din 12 septembrie, de Douglas Peterson, director general al Citibank, a anuntat S&P, citata de BBC News.

Sharma va primi "o insarcinare speciala" in companie, inainte de a o parasi la sfarsitul anului.

S&P a fost criticata de autoritatile americane pentru scaderea ratingului.

Timothy Geithner, secretarul american al Trezoreriei, a declarat intr-uun interviu pentru NBC ca agentia a dat dovada de judecata defectuoasa.

Insa compania nu a precizat daca decizia lui Sherma are legatura cu scaderea ratingului si criticile care au urmat. "S&P va continua sa emita ratinguri care sunt comparabile, privesc spre viitor si sunt transparente", a afirmat compania intr-un comunicat.  

Anul trecut, societatea a anuntat ca isi divizeaza operatiunile in doua entitati separate - serviciul de rating al creditelor si McGraw-Hill Financial.

Agentia a explicat ca, in conditiile in care cele doua afaceri incep sa prinda contur, Sharma a decis sa urmeze alte oportunitati. "Deven ne-a ajutat la crearea acestor doua segmente cu crestere mare, iar acum este pregatit pentru noi provocari", se arata intr-un comunicat.

"In consecinta, am inceput un proces de identificare a unui lider pentru S&P", se adauga in document.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: