Anuntati si cu doua zile inainte daca vreti sa scoateti mai mult de 5.000 de euro de la banca

Data publicarii: 24-08-2011 | Finante-Banci


Clientii care vor sa retraga mai mult de 5.000 de euro din disponibilul aflat in contul curent trebuie sa anunte banca cu cel putin o zi inainte, in unele cazuri fiind chiar necesar sa se deplaseze la banca pentru a depune o cerere in scris.


La unele banci e nevoie de programare chiar si pentru sume de 5.000 sau 10.000 de lei, in caz contrar clientii trebuind sa achite comisioane suplimentare care merg pana la 1% din suma retrasa. Bancherii afirma ca impunerea acestor limite tine de politica de securitate. O agentie obisnuita nu dispune de zeci de mii de euro, astfel ca este nevoie de timp pentru ca banca sa aduca banii in unitatea respectiva.

De exemplu, clientii bancii de stat CEC trebuie sa anunte cu 24 de ore inainte orice retragere de numerar mai mare de 5.000 de lei. Solicitarile pot fi onorate si in aceeasi zi daca exista disponibil in casierie, dar clientii sunt taxati cu 0,75% din suma retrasa fata de 0,5% in cazul unei operatiuni programate. La valuta suma maxima care poate fi retrasa fara programare este de 5.000 de euro.

 

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: