ANRC propune cresterea tarifelor Romtelecom in functie de inflatie

Data publicarii: 26-09-2006
ANRC supune spre consultare publica un proiect de decizie prin care stabileste formula de control al tarifelor serviciilor cu amanuntul ale Romtelecom, pe pietele pe care aceasta companie are putere semnificativa, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Formula de control se va aplica pe o perioada de 3 ani, incepand cu anul 2007, si va permite Romtelecom o crestere medie maxima a tarifelor pentru serviciile cu amanuntul reglementate egala cu rata inflatiei (cresterea preturilor de consum).

Aplicarea formulei de control al tarifelor atinge, simultan, doua deziderate: impune transferarea catre utilizatorii finali a unei parti din cresterea de productivitate inregistrata in cadrul acestei companii si permite Romtelecom sa recupereze cresterea costurilor care nu pot fi controlate de aceasta. Formula de control al tarifelor ofera operatorului flexibilitate la stabilirea tarifelor individuale, permitandu-i sa reactioneze rapid la schimbarile intervenite pe piata.

Impreuna cu formula de control al tarifelor, ANRC a stabilit si un set de limitari privind cresterea tarifelor pentru serviciile ale caror preturi sunt in prezent mai mari decat costurile, precum si privind reducerea tarifelor pentru serviciile ale caror preturi sunt in prezent sub costuri. Astfel, Romtelecom va supune aprobarii ANRC orice reducere a tarifelor pentru abonamente si apeluri pentru acces special la Internet, precum si orice crestere a tarifelor pentru apeluri locale, nationale, internationale si cele catre retelele de telefonie mobila.

De asemenea, pentru a preveni un comportament anticoncurential, Romtelecom va trebui sa obtina acordul ANRC de fiecare data cand vor fi introduse noi pachete de servicii sau scheme de reducere a tarifelor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: