Wiener Stadtische are planuri de extindere in Polonia, Ungaria si Ucraina

Data publicarii: 27-09-2006
Grupul austriac de asigurari Wiener Stadtische are in vedere extinderea afacerilor sale in Polonia, Ungaria si Ucraina, in urmatoarele cateva luni, a declarat, marti, presedintele Wiener Stadtische, Gunter Geyer, citat de Reuters. "Probabil ca, in urmatoarele cateva luni, vom intra pe una dintre cele trei piete, printr-o achizitie", a declarat Geyer, citat de Reuters. "In Europa de Est, oamenii cheltuie in jur de 150 de dolari pe an pentru produse de asigurare, in vreme ce in Europa de Vest, suma cheltuita pe an pentru asigurari este de 2.700 dolari. Acest lucru demonstreaza imensul potential existent in regiune pentru dezvoltarea industriei asigurarilor", a mai spus Gunter Geyer.

Potrivit Reuters, Wiener Stadtische dispune de fonduri importante pentru posibile achizitii, compania efectuand, in 2005, o majorare de capital de 900 milioane euro, din care mai are la dispozitiie o suma de cel putin 150 milioane euro.

Standard & Poor's a confirmat, recent, ratingul "A+" acordat asiguratorului austriac Wiener Stadtische, reafirmand, astfel, stabilitatea pe termen lung a companiei in ceea ce priveste forta sa financiara si riscul de credit asociat acesteia, potrivit unui comunicat al Standard & Poor's. "Ratingul acordat Wiener Stadtische reflecta competitivitatea accentuata a grupului pe piata asigurarilor, managamentul sau de calitate, viziunea strategica eficienta, performantele semnificative ale grupului pe pietele sale strategice, precum si capitalizarea extrem de solida a acestuia", a declarat analistul de credit al Standard & Poor's, Ralf Bender, citat in comunicat.

In viziunea Standard & Poor's, expansiunea pe pietele Europei Centrale si de Est mareste, pe termen scurt, profilul de risc al grupului Wiener Stadtische, insa ar putea contribui la revizuirea in sens pozitiv a ratingului companiei, pe termen mediu si lung. Potrivit estimarilor companiei, subsidiarele din afara Austriei ale grupului Wiener Stadtische vor genera, in 2007, 40% din profiturile totale ale grupului si vor deveni, pe viitor, motorul de baza al dezvoltarii companiei. 

Asiguratorul austriac Wiener Staedtische, care detine trei companii de asigurari in Romania, a inregistrat in primul semestru al anului 2006 un profit net de 114,1 milioane euro, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor companiei.

Aceste rezultate s-au datorat randamentului bun al subscrierilor din asigurari, al investitiilor companiei, precum si performantelor foarte bune inregistrate de companie in Europa Centrala si de Est, in pofida despagubirilor masive platite de Wiener Staedtische in urma inundatiilor de la inceputul anului, au afirmat oficiali ai companiei.

Cifra de afaceri a Wiener Staedtische s-a ridicat la valoarea de trei miliarde de euro, dupa primele sase luni ale anului 2006. Grupul austriac, in componenta caruia intra 34 de companii de asigurare in Austria, Germania, Italia, precum si Europa Centrala si de Est, detine trei companii in Romania - Omniasig, Agras si Unita.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: