Romania intra in noua furtuna mai bine pregatita decat acum doi ani si jumatate, spune Franks

Data publicarii: 03-11-2011 | Economie

Reprezentantul FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat ca Romania este in momentul de fata mult mai bine pregatita pentru o noua perioada de turbulente din punct de vedere economic decat a fost la inceputul crizei economice internationale.

Franks a considerat ca indiciile arata ca guvernul roman isi va atinge obiectivele fixate anterior pentru 2011 din punct de vedere al indicatorilor macroconomici. "Pe ansamblu, sunteti pe drumul cel bun. Impartasesc opinia dumneavoastra ca sunteti pe cale sa atingeti tinta de deficit pentru 2011 si asta este foarte bine. De asemenea, sunt pe deplin de acord ca acestea sunt zile furtunoase si ca o abordare prudenta pentru 2012 este recomandabila in cel mai inalt grad in aceste vremuri", i-a spus Franks premierului Boc, la inceputul intalnirii dintre coalitia de guvernare si delegatia comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Din perspectiva climatului economic european, Franks considera ca autoritatile de la Bucuresti sunt mult mai bine pregatite sa faca fata unei noi perioade dificile. "Un lucru bun ce se poate spune despre aceste vremuri furtunoase este ca Romania intra in aceasta noua furtuna mai bine pregatita decat acum doi ani si jumatate, cand a aparut prima furtuna, pentru ca impreuna am luat initiative importante pentru a reduce deficitul de cont curent, deficitul fiscal  si pentru reforme structurale. Intrati in aceste vremuri dificile cu o economie mult mai solida si mai stabila", a mai spus Franks.

La randul sau, reprezentantul Comisiei Europene, Szekely Istvan, a cerut Guvernului roman sa respecte in continuare programul reformelor stabilit prin acordul cu FMI si CE. "Este un program care ajuta pe toata lumea din aceasta tara sa-si imbunatateasca vietile (...) Daca ramaneti la politici bune, vor functiona", a spus Szekely.

Reprezentantul Bancii Mondiale, Sudharshan Canagarajah, s-a declarat multumit de modul in care a decurs colaborarea dintre Guvernul roman si BM in implementarea reformelor convenite. "Vreau sa sublinez ca, daca vom continua, va fi important pentru asigurarea cresterii economice si a locurilor de munca pentru romani. Credem ca reformele structurale pe care le-am inceput ar trebui sa continue si asta va aduce beneficii in zilele furtunoase care vor veni", a declarat Canagarajah. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: