Institutiile UE cauta 600 de traducatori. Vezi salarii

Data publicarii: 03-11-2011 | HR/Cariere

Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) organizeaza noi concursuri pentru recrutarea de interpreti si translatori pentru institutiile Uniunii Europene, la care se pot inscrie si romani.

Potrivit EPSO, peste 600 de posturi sunt disponibile pentru agenti contractuali in domeniul traduceri. La aceste joburi pot aplica traducatorii a caror limba principala este oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Salariile pentru aceste posturi incep de la 3.100 de euro si pot ajunge la 6.500 de euro lunar. Data-limita de trimitere a aplicatiilor este 29 noiembrie 2011. Vezi mai multe detalii aici.

Un Buletin Statistic al Comisiei Europene (CE) arata ca un numar de 620 de romani lucreaza in prezent in cadrul Comisiei Europene si reprezinta 2,5% din schema de personal a institutiei, care numara 25.126 de angajati.

Cei mai multi dintre romani care lucreaza in cadrul Comisiei, 335 detin functii de administratori si primesc salarii care pornesc de la 3.700 de euro. Raportul mai arata ca cinci dintre romani detin functii de directori si alti opt sunt incadrati ca experti, consilieri speciali sau inspectori.

Conform grilei de salarizare a CE, directorii primesc salarii de pana la 14.700 de euro, in timp ce experti, consilieri speciali si inspectori sunt remunerati cu pana la 11.500 de euro lunar.

Sursa: Realitatea.net

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: