Replica ANAF la articolul publicat de cotidianul Gandul

Data publicarii: 29-09-2006
Replica ANAF la articolul publicat de cotidianul Gandul in editia de astazi 29.09.2006Referitor la articolul publicat de cotidianul GÂNDUL, astazi, 29 septembrie 2006, cu titlul "Premiul Sebastian Bodu pentru o gaura de trei milioane de dolari", Serviciul de Relatii Publice si Comuicare al ANAF, face precizari de natura sa lamureasca premierile la care se face referire in cotidianul Gandul, se arata intr-o informatie de presa remisa BankNews.ro.

"Premierile" la care ziarul GANDUL face referire se acorda lunar, fiecarui functionar public din ANAF, la propunerea superiorului ierarhic direct. Acestea sunt, in fapt, stimulente cu caracter semisalarial care se deosebesc de prime sau bonusuri, care au un caracter exceptional.

Pe de alta parte, situatii cum este si cea descrisa in articolul mentionat conduc automat la verificarea presupuselor nereguli si, ulterior controlului, daca se impune, nu numai la oprirea stimulentelor financiare, ci si la demararea unor actiuni cu consecinte disciplinare si penale. In ceea ce priveste cazul Giurgiu, presedintele ANAF, dl. Sebastian Bodu, a dispus inca de acum cateva zile efectuarea unui audit public intern de urgenta, actiune care este, de altfel, in plina desfasurare.

Daca verificarile vor scoate la iveala nereguli, abuzuri sau ilegalitati, ANAF va lua toate masurile posibile de sanctionare a celor vinovati, mergand de la desfacerea contractului de munca pana la demararea de sesizari penale. 

Cititi aici articolul integral din cotidianul Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: