Declaratie comuna privind protectia mediului intre Romania si Israel

Data publicarii: 25-11-2011 | Mediu

Romania si Israel au semnat, joi, la Ierusalim, o declaratie comuna de intentie pentru cooperare in domeniul protectiei mediului, a anuntat, joi, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

Astfel, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a semnat alaturi de omologul sau israelian, Gilad Erdan, Declaratia comuna de intentie privind protectia mediului, eveniment ce a avut loc cu ocazia sedintei interguvernamentale israeliano-romane, desfasurata la Ierusalim. 

Domeniile generale de cooperare, cuprinse in declaratia de intentie, privesc strategiile, programele si politicile de mediu ale celor doua tari. 

Romania si Israel vor colabora pe teme precum managementul resurselor de apa, combaterea efectelor secetei si inundatiilor, prevenirea poluarii apelor, epurarea si reutilizarea apelor uzate; managementul durabil al deseurilor, inclusiv reciclarea acestora, prevenirea generarii excesive de deseuri si prevenirea traficului ilegal cu deseuri; adaptarea la efectele schimbarilor climatice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera; conservarea biodiversitatii si managementul ecosistemelor; monitorizarea de mediu; constientizarea populatiei cu privire la protectia mediului, tehnologiile de mediu - in special in domeniul apelor si al energiei regenerabile; prevenirea si combaterea desertificarii. 

Conform ministrului roman al Mediului, declaratia comuna de intentie prevede intentia celor doua parti de a semna in viitorul apropiat un Memorandum de Colaborare in domeniul protectiei mediului. 

Anterior semnarii declaratiei comune de intentie, ministrul Laszlo Borbely s-a aflat in vizita la Tel Aviv, in perioada 16-17 noiembrie, cu prilejul organizarii, de catre Israel, a celei de-a 6-a Expozitii Internationale si a celei de a 3-a Conferinte Internationale in domeniul apelor, energiei regenerabile si managementului mediului (Conferinta WATEC 2011).

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: