Unicredit Bank Austria nu isi va neglija angajamentele in Romania

Data publicarii: 25-11-2011 | Finante-Banci

Unicredit Bank Austria nu isi va neglija angajamentele in Romania, a declarat joi, la Viena, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al departamentului Unicredit Bank Austria pentru Europa Centrala si de Est, Phil Tiemon Kiesenhofer.

"Unicredit Bank Austria va continua sa investeasca in Romania si, cum creditarea este principala noastra activitate, vom continua sa oferim fonduri clientilor privati si companiilor locale", a declarat purtatorul de cuvant citat. 

Banca Nationala a Austriei (OeNB) si Autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din Austria (FMA) au prezentat luni un pachet pentru 'consolidarea modelului de afaceri' al bancilor austriece cu expunere pe Europa de Est. Pachetul se compune in principal din cerinte mai stricte de capital si o serie de dispozitii privitoare la finantarea filialelor din Europa de Est ale bancilor austriece. Presedintele Autoritatii de supraveghere a pietelor financiare, Kurt Pribil, a subliniat ca masurile vizeaza in principal Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si Bank Austria. 

Erste controleaza in Romania Banca Comerciala Romana (BCR), UniCredit Bank Austria este prezenta prin UniCredit Tiriac Bank, iar RBI prin Raiffeisen Bank. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: