V-ati luat toate zilele de concediu anul acesta? Vedeti aici cand se poate recupera concediul de odihna pe care nu l-ati luat in 2011

Data publicarii: 14-12-2011 | HR/Cariere

Angajatii care nu si-au luat cele 20 de zile legale minime de concediu de odihna in 2011 pot solicita angajatorului sa le acorde pana la finalul anului urmator, iar daca acestea nu au fost recuperate, vor fi platite, potrivit prevederilor din noul Cod al muncii.

"Republicarea Codului muncii nu a adus nici o modificare dispozitiilor privind efectuarea concediului de odihna. astfel ca dispozitiile fostul art. 141, actualul art. 146 din Codul muncii, au ramas neschimbate, doar numarul s-a modificat. Astfel, angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul. Asadar, in masura in care un salariat nu a putut beneficia de concediul de odihna in anul in curs, angajatorul este obligat sa il acorde, in natura, pana la finalul anului urmator", a explicat Costel Galca, avocat specializat in dreptul muncii.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: