BRD a semnat o noua conventie cu APIA si FGCR pentru finantarea beneficiarilor platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic pentru anul 2011

Data publicarii: 14-12-2011 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale a semnat marti, 13 decembrie, o noua conventie tripartita cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), in baza careia va acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru al beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, pentru anul 2011.

Acest nou acord reprezinta o continuare a colaborarii avute cu APIA si in anii precedenti, BRD reconfirmand astfel statutul de partener al sectorului agricol.

In baza acestui acord, detinatorii de ovine, caprine si bovine vor putea beneficia de prefinantarea subventiilor ce urmeaza a fi primite de la APIA, in baza unei documentatii simplificate.

Sectorul agricol a reprezentat in ultimii ani o zona de mare interes pentru BRD. Pentru a veni in intampinarea fermierilor, banca a creat atat credite pentru nevoi curente (creditul pentru campania agricola, creditul in baza certificatelor de depozit "Primul Siloz”, credite de prefinantare a subventiilor APIA - SAPS / Axa II /  Bunastarea animalelor / PNDC pentru suprafetele cultivate cu tutun), precum si creditele specifice de investitii (inclusiv cele acordate pentru sprijinul proiectelor cu co-finantare din fonduri europene).

BRD - Groupe Societe Generale este o banca de referinta in sectorul privat din Romania, care detine o pondere importanta din totalul creditelor acordate in acest sector, atat pentru intreprinderile mici si mijlocii sau microintreprinderi, cat si pentru marile corporatii.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 161.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati - cheie:

  •    - Retail banking, finantari specializate  si asigurari
  •    - Private Banking, Gestiune de active si servicii pentru investitori
  •    - Corporate & Investment Banking

Ultimele stiri pe BankNews.ro: