Guvernul a aprobat modificarile la Legea privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare

Data publicarii: 12-01-2012 | Finante-Banci

Proiectul de lege pentru modificarea actului normativ privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare a fost aprobat, miercuri, de Guvern, informeaza un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, in proiectul de lege se prevede extinderea aplicarii procedurii de faliment prevazuta de Legea nr. 503/2004 (care, in prezent, se aplica numai societatilor de asigurare-reasigurare) la societatile care practica numai reasigurarea (reasiguratori puri), ca urmare a transpunerii in Legea nr. 32/2000, a Directivei nr. 2005/68/CE privind reasigurarea. 

De asemenea, proiectul de act normativ reglementeaza un termen special de prescriptie, de cinci ani, in care Fondul de Garantare va putea plati indemnizatiile/despagubirile, comparativ cu termenul general de trei ani. 

Proiectul de act normativ completeaza, totodata, Legea nr. 503/2004 cu o sectiune noua, care sa reglementeze modul de dizolvare si lichidare (voluntara) a societatilor din domeniul asigurarilor, inclusiv a brokerilor de asigurare, necesitate ce a rezultat ca urmare a unor situatii aparute in practica din ultima perioada. 

Legea nr. 503/2004 instituie un set de mecanisme menite sa asigure protejarea intereselor legitime si a drepturilor creditorilor de asigurari. 

Prin lege a fost reglementata procedura redresarii financiare a societatii de asigurare, precum si procedura falimentului acesteia in caz de insolvabilitate. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: