SocGen a finalizat achizitia de 580 milioane euro a 2S Banca din grupul UniCredit

Data publicarii: 05-10-2006
Societe Generale Securities Sevices (SGSS) a finalizat achizitia 2S Banca SpA, societatea italiana de servicii pentru investitii a UniCredit, pentru care a platit 579,3 milioane euro, se arata intr-un comunicat al celor doua grupuri financiare. Societe Generale Securities Services, membra a grupului financiar francez Societe Generale, a devenit prin finalizarea achizitiei, a treia companie custode de valori mobiliare din Europa si a zecea din lume, cu active detinute de 2.000 miliarde euro. De asemenea, SGSS oferi servicii de investitii grupului UniCredit, prin 2S Banca, au anuntat comunicatul de presa al UniCredit. In urma achizitiei, SGSS va gestiona fonduri de investitii in valoare de circa 380 miliarde euro.

"Aceasta tranzactie face parte din strategia noastra de dezvoltare a serviciilor pentru investitii, care, ca orice parte a Global Investment Management and Services (GIMS), este unul din motoarele cresterii al Societe Generale", a declarat directorul general al GISM (n.red. )

Serviciile pentru investitii achizitionate de la UniCredit includ servicii de custode, banca depozitara, gestiune de fonduri, agentie de transfer si altele penru clienti din Italia, Luxemburg, Dublin si Hamburg, a informat comunicatul grupului italian.

"Este o potrivire perfecta intre 2S Banca si SGSS, atat in ceea ce priveste echipele si oferta de produse, cat si in tarile acoperite", a declarat liderul global al SGSS, Alain Closier.

"Vanzarea a 2S Banca si externalizarea activitatilor 2S Banca fac parte din tinta UniCredit de a imbunatati diversele paliere de servicii oferite clientilor, din managementul activ al portofoliului de firme si de imbunatatire a pozitiei", a aratat comunicatul UniCredit.

Group Societe Generale (SocGen) este prezent in Romania prin Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD). BRD-SocGen furnizeaza servicii echivalente cu cele oferite de SGSS prin BRD Securities si Societe Generale Asset Management.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: