Traian Basescu: Dupa demisia Guvernului Boc i-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru

Data publicarii: Astazi, 19-03-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu sustine ca i-a propus in februarie, dupa demisia premierului Emil Boc, presedintelui PSD, Victor Ponta, sa preia functia de sef al Executivului, dar acesta nu a acceptat.

'Dar spre exemplu eu am avut surpriza refuzului mandatului de prim ministru cand si l-am oferit in negocierile din 6 februarie, USL-ului, lui Victor Ponta. Dupa demisia guvernului Boc i-am propus lui Victor Ponta functia de prim ministru, din partea USL-ului. Victor Ponta nu a spus nimic. a raspuns Antonescu si a raspuns ala micu, cum ii spuneti dvs, Constantin. A fost o oferta la consultari. Aici este unul din marile mele semne de intrebare. De ce Victor Ponta nu a spus 'da'?', a declarat Basescu, intr-un interviu la B1 Tv. 

El a precizat ca, probabil, ar fi fost greu pentru USL sa spuna cetatenilor ca vor alegeri anticipate, iar presedintele l-a desemnat pe presedintele PSD, Victor Ponta, drept premier, dupa ce Emil Boc si-a anuntat demisia. 

'Ar fi fost foarte greu sa spuna publicului ca vor anticipate iar presedintele spune: 'Hai sa-l desemnam pe Victor Ponta prim ministru'. Victor Ponta a tacut, a raspuns o data Antonescu, cand am intrebat a daua oara a raspuns Constantin. S-ar putea ca Victor Ponta sa fi avut ceva pe constiinta de nu a raspuns, nu stiu. (...) Doar daca are ceva care inca nu poate fi spus public si de-asta nu a spus 'Da'', a mai spus Basescu. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, intr-un interviu acordat B1TV la Palatul Cotroceni, ca liderii PDL au fost informati inainte cu privire la propunerea ca Victor Ponta sa preia functia de prim-ministru.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: