Symmetrica inaugureaza fabrica din Prejmer in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro

Data publicarii: 30-03-2012 | Afaceri

Symmetrica, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de pavele si borduri vibropresate, anunta inaugurarea fabricii din Prejmer, judetul Brasov, in urma unei investitii de tip greenfield de 2,1 milioane de euro, devenind astfel compania cu cele mai multe unitati de productie de profil din Romania (patru). 

"Investitia absorbita de fabrica din Prejmer a provenit din fonduri proprii, in proportie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare. Demararea intr-un timp foarte scurt a productiei in unitatea de la Prejmer este determinata de avantajul Symmetrica de a fi singurul producator din Romania de linii complet automate de fabricare”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica. 

Potrivit afirmatiilor sale, in cei 18 ani de prezenta pe piata locala, Symmetrica a realizat investitii de 14,4 milioane de euro in cele trei fabrici de la Veresti, judetul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). 

Noua unitate de productie din Prejmer are o capacitate de peste 1.500 mp de produse pe zi. In acest fel Symmetrica devine principalul producator de pavele la nivel national, cu o capacitate de 9.500 mp de produse pe zi

Conform declaratiilor Directorului Executiv, proiectul a fost demarat in luna mai a anului trecut, urmand ca in luna aprilie a acestui an sa fie livrate primele produse. Constructia fabricii de la Prejmer a reprezentat unul din obiectivele incluse in strategia de dezvoltare pe termen mediu a Symmetrica, strategie care a vizat extinderea ariei de acoperire. Compania si-a creat treptat avantajul proximitatii, al apropierii fata de client ce beneficiaza astfel de un timp foarte scurt de onorare a comenzilor si de preturi avantajoase ale produselor determinate de costurile scazute de transport. 

"Piata pavelelor va inregistra in acest an o crestere de 5% in valoare si volum, iar pe viitor estimarile arata un potential mare de dezvoltare. Iar daca nu investim noi, romanii, in productie, mobilizandu-ne toate resursele financiare si umane, vor avea grija sa ne «bata la usa» consortiile straine si sa acapareze piata”, a subliniat Sebastian Bobu. 

Fabrica este amplasata pe un teren de 8.000 mp, suprafata pe care a fost construita o hala de productie de 1.000 mp, alaturi de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spatiu de depozitare, spatii administrative, precum si un showroom. 

"Linia de productie din cadrul noii fabrici este una de ultima generatie, complet automatizata. Din acest motiv, pentru aceasta va fi nevoie doar de 3 operatori pe schimb. Fabrica insa va avea in total 16 angajati, angrenati in activitatea de productie, contabilitate, livrare si mentenanta”, a declarat Catalin Ciobanu, Directorul fabricilor Symmetrica din Prejmer si Bolintin Vale. 

Dorian Brutaru, Directorul National de Vanzari al Symmetrica, a subliniat, la randul sau, ca doar 15% din productia noii fabrici se va adresa end-user-ilor, restul indreptandu-se catre cumparatori industriali, cu lucrari ample. 

"Mizam pe nevoia autoritatilor locale de a reface partea carosabila si pietonala din orase si comune, pe cererea firmelor de constructii pentru investitiile in mediul privat si pe cererea din ce in ce mai mare de amenajare a curtilor si gradinilor din partea persoanelor fizice”, a afirmat Dorian Brutaru. 

Prezenta in aproape intreaga tara

Fabrica Symmetrica din Prejmer a fost gandita pentru a deservi zonele de Sud si Centru ale Ardealului, dar si zonele limitrofe ale judetului Brasov: estul Buzaului si nordul judetelor Arges, Dambovita si Prahova. 

"Noua unitate de productie asigura prezenta Symmetrica in aproape toata tara. Pana in acest moment, fabricile de la Veresti si Podu Iloaiei au fost gandite sa deserveasca Moldova si Nordul Ardealului, iar fabrica din Bolintin Vale a fost ridicata pentru a asigura livrarea de produse catre Muntenia, Dobrogea si Estul Olteniei”, a subliniat Brutaru. 

Planurile de extindere ale Symmetrica nu se opresc insa aici. Potrivit declaratiilor lui Sebastian Bobu, Directorul Executiv al companiei, investitiile vor continua in acest an pentru ca Symmetrica sa ramana cel mai accesibil producator de pavaje si borduri vibropresate din Romania. 

Finalizarea fabricii de la Prejmer si realizarea de noi investitii vor duce Symmetrica pe pozitia de lider al pietei locale de profil in acest an, cu o cota de 22% si un business de 16,2 milioane de euro. 

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: