Creditul de nevoi personale se muta pe card

Data publicarii: Astazi, 04-04-2012 | Finante-Banci

Sume mici, in lei, disponibile pe card si rambursabile in perioade scurte de timp. Astfel va arata, incepand din februarie, creditul de consum "standard".

 Imprumuturile acordate de institutiile financiare nebancare (IFN), cardul de credit si descoperitul de cont (overdraft) vor fi afectate doar marginal de noile reglementari ale BNR privind imprumuturile populatiei. Practic, aceste forme de finantare vor lua locul clasicului imprumut de nevoi personale in euro, pana acum preferatul clientilor datorita dobanzilor mai avantajoase. Societatile nonbancare care acorda credite populatiei au din start un avantaj important fata de banci.

Toate IFN de dimensiuni mari promoveaza cu precadere imprumuturile in moneda locala, acordate pe perioade scurte, de cel mult cinci ani. Din acest motiv, oferta lor va fi afectata marginal de reglementarile bancii centrale. Active de la inceputul lunii februarie, acestea vizeaza in primul rand imprumuturile de consum in valuta si pe termen lung.   "Inca de la aparitia pe piata institutiilor financiare din Romania, Cetelem a acordat exclusiv credite in lei. In ceea ce priveste accesibilitatea creditelor in moneda nationala, impactul noilor reglementari se reflecta in principal in limitarea perioadei de creditare la maximum cinci ani. Impactul va fi redus pentru Cetelem, avand in vedere ca doar o mica parte din volumul de credite a fost realizata pe durate mai mari de cinci ani", spun cei de la  Cetelem Romania.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: