Mai multe companii acorda beneficii angajatilor de Paste in acest an

Data publicarii: 12-04-2012 | HR/Cariere

Pentru a raspunde cerintelor clientilor, PayOut Payroll & Outsourcing, companie specializata in oferirea de servicii de externalizare a calculului salarial si administrarii de personal a efectuat impreuna cu partenerul sau, Zucchetti Romania, un studiu salarial privind  beneficiile acordate salariatilor din sectorul privat, cu ocazia sarbatorilor de Paste 2012.

Participantii la studiu:

  • - Peste 100 de companii invitate sa participe la sondaj dintre care au raspuns 82
  • - Numarul total de angajati al companiilor partipante: 10.300
  • - Domeniile de activitate in care firmele participante la acest studiu activeaza sunt: Productie 56%,  Servicii 19%, Constructii 9%, Comert 2%, Alt domeniu de activitate 14%,                        

Rezultatele studiului:

Se constata o usoara crestere a numarului companiilor care acorda diverse beneficii angajatilor de Paste,  63% din numarul lor fata de 58% in 2011.


Cele mai des intalnite beneficii sunt primele precum si tichetele cadou, acestea din urma  fiind stimulate de posibilitatea de a fi deductibile.

In peste 73% dintre companiile care acorda aceste beneficii, valoarea acestora este egala pentru toti angajatii, foarte putine companii realizand o corelatie intre performanta, vechimea sau functia angajatilor si valoarea beneficiilor acordate.

Raportandu-ne la anul 2011, valoarea beneficiilor este intr-o usoara crestere, aproximativ 11% din companii participante la studiu intentionand sa acorde beneficii mai mari cu peste 10% fata de valoarea acestora in anul precedent, 5% din companii vor acorda prime mai mari cu 25% fata de anul 2011.

In lipsa unui buget de prime sau tichete cadou, unele companii aleg sa acorde angajatilor cadouri constand in bunurile produse sau comercializate de companie sau in zile libere platite, de regula Vineri inainte de Paste.

Despre PayOut Payroll & Outsourcing

PayOut Payroll & Outsourcing este unul dintre cei mai importanti competitori pe piata de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. Avand birouri deschise in Bucuresti, Timisoara si Cluj Napoca, PayOut calculeaza salariile pentru angajatii a peste 80 de companii din Romania, printre acestea numarandu-se Mango, Banca Ifis, Cielo Venezia 1270, Lindstrom, Transmec sau Cmed.

Zucchetti Romania, prin intermediul celor trei sedii situate in Oradea, Bucuresti si Timisoara, este in masura sa ofere asistenta tuturor zonelor industriale de pe teritoriul Romaniei si sa raspunda exigentelor oricarui tip de firma. Zucchetti Romania este cel mai bun partener pentru orice necesitate de gestiune a societatii si a resurselor umane. Solutiile Zucchetti includ aplicatii pentru elaborarea salariilor, solutii de gestiune prezente si absente, control acces si gestiune resurse umane.  

Ultimele stiri pe BankNews.ro: