Jeffrey Franks va fi insotit de viitorul sef al misiunii FMI in Romania la a cincea evaluare a acordului stand-by

Data publicarii: 12-04-2012 | Finante-Banci

O misiune a Fondului Monetar International condusa de Jeffrey Franks va veni la Bucuresti in perioada 24 aprilie - 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by, a declarat Tonny Lybek, responsabilul FMI pentru Bulgaria si Romania, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

'Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi dupa misiune si va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi insotit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea vizita. Vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu cea a echipei Comsiei Europene si a Bancii Mondiale. Autoritatile trateaza Aranjamentul ca fiind de precautie, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa atraga resursele disponibile', a spus Lybek. 

Potrivit acestuia, reprezentantii misiunii se vor intalni cu autoritatile, reprezentantii partidelor politice, uniuni, asociatii de afaceri, banci si organizatiile societatii civile. 

'Misiunea isi propune sa ofere o concluzie la sfarsitul vizitei', a mai afirmat oficialul FMI. 

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: