Tomas Spurny isi incepe mandatul de presedinte executiv al BCR

Data publicarii: Astazi, 27-04-2012 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei a aprobat, totodata, numirea lui Martin Skopek ca vicepresedinte Retail & Private banking, a lui Sergiu Manea ca vicepresedinte Trezorerie, Piete de capital & Group Large Corporates si a lui Christian Bruckner in functia de vicepresedinte Operatiuni

Procesul de aprobare a numirii lui Bernd Mittermair in functia de vicepresedinte executiv Financiar este in curs de finalizare

Tomas Spurny (47 de ani) isi incepe mandatul de presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), ca urmare a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Dl. Spurny a fost numit la carma BCR la inceputul acestui an de catre Consiliul de Supraveghere al BCR, succedand lui Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat. 

Bancher cu o deosebita experienta internationala, in ultimii zece ani Tomas Spurny a fost presedinte executiv al mai multor institutii bancare si financiare importante din Slovacia, Republica Ceha si Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pietele locale. Inainte de a activa in domeniul bancar, Tomas Spurny a lucrat cativa ani la compania de consultanta de management McKinsey & Company, asigurand consiliere de specialitate unor institutii financiare care opereaza pe pietele din Europa Centrala si de Est.  

Banca Nationala a Romaniei a aprobat de asemenea numirile domnilor Martin Skopek in functia de vicepresedinte executiv Retail & Private banking si Sergiu Manea in functia de vicepresedinte executiv Trezorerie, Piete de capital & Group Large Corporates, ambii fiind membri ai Comitetului executiv al BCR. Dl. Christian Bruckner, care incepand cu 2010 a ocupat pozitia de Chief Operating Officer (COO) si consilier al Comitetului executiv, a primit de asemenea aprobarea BNR ca vicepresedinte executiv Operatiuni (COO), membru al Comitetului executiv al BCR.

Procesul de aprobare de catre BNR a numirii lui Bernd Mittermair in functia de vicepresedinte executiv Financiar (Chief Financial Officer) este in curs de finalizare. 

Ceilalti membri ai Comitetului Executiv care isi continua mandatele sunt Michael Beitz, Vicepresedinte executiv Risc (CRO) si Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte executiv Corporate Banking.

Martin Skopek preia pozitia de membru al Comitetului executiv responsabil de afacerile retail, dupa ce a mai detinut aceasta pozitie intre anii 2006 - 2010,  timp in care a avut un rol cheie  in construirea afacerilor retail ale bancii. Dl. Skopek va continua sa coordoneze  activitatea retail a Erste Group ramanand  presedinte al Comitetului retail al Grupului Erste.

Sergiu Manea are o experienta de peste 15 ani in domeniul pietelor de capital, lucrand pentru mai multe banci de talie internationala cum ar fi: Citibank, ING, ABN Amro, Bank Austria Creditanstalt. Recent a detinut pozitia de managing partner (partner executiv) in cadrul unei companii independente de administrare active si servicii de consultanta financiara, Ithuba Capital, cu sediul la Viena.

Absolvent al TGM institute din Viena si Financial Banking College la Danube-University Krems, Christian Bruckner are o experienta vasta in servicii financiare si a ocupat pozitii de top in cadrul sectorului financiar in tari din Europa Centrala si de Est.  

Bernd Mittermair si-a dezvoltate cariera in cadrul Erste Group incepand cu anul 1991,  detinand multiple functii in cadrul diviziilor de administrare a bilantului, Controlling si managementul performantei. Este expert in procesele de planificare operationala , strategica si bugetar.A fost implicat in toate procesele importante de due diligence derulate de  Erste Group incepand cu anul 1999.