Mihai Tanasescu: Misiunea FMI va continua din punct de vedere tehnic

Data publicarii: 27-04-2012 | Finante-Banci

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar International in Romania va continua din punct de vedere tehnic, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Din punct de vedere politic, nu stiu cum se va continua misiunea, dar din punct de vedere tehnic misiunea va continua, pentru ca exista o serie de probleme de ordin tehnic care trebuie rezolvate de echipele de experti", a explicat Tanasescu. 

Potrivit unor surse guvernamentale, in conditiile caderii Guvernului, la aceasta misiune de evaluare a FMI vor avea loc numai discutii tehnice si nu se vor mai face negocieri pe marginea acordului preventiv. 

Reprezentantii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale au inceput marti sa lucreze la Bucuresti in cadrul celei de-a cincea evaluari a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane, vizita expertilor celor trei organisme financiare internationale urmand sa se incheie pe 7 mai. 

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI 

Guvernul Miha-Razvan Ungureanu a cazut, vineri, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Opozitie, care a trecut cu 235 de voturi. 

Sursa: AGERPRES