Ai grija unde iti deschizi cont bancar! Bancile au introdus noi comisioane

Data publicarii: 21-05-2012 | Finante-Banci

Hotarate sa iasa pe plus chiar si intr-o perioada in care putini romani mai au curajul sa se imprumute, bancile au decis sa creasca tarifele si comisioanele percepute pentru operatiunile curente. Platim astfel mai multi bani pentru fiecare tranzactie, inclusiv pentru retragerile de la bancomat.

Introducerea de noi comisioane precum si schimbarea tot mai frecventa a grilei de tarife pentru servicii curente a devenit o practica obisnuita a bancherilor.

Cea mai mare institutie financiara din Romania a marit comisionul de administrare a contului cu 40 de procente de la 2,5 la 3,5 lei. O alta banca a operat o majorare de 66 la suta. Bancile care nu au umblat inca la grila de tarife o vor face din iunie. Modificari apar si la comisioanele la transferurile interbancare, atat in lei, cat si in valuta. 

Chiar si inaintea modificarii tarifelor, romanii plateau pentru accesul la contul bancar de trei ori mai mult decat bulgarii, aproximativ 80 de euro pe an, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Integral in Realitatea.net