Ce profeseaza cei mai multi romani?

Data publicarii: 02-07-2012 | HR/Cariere


ECONOMICA.NET a obtinut de Institutul National de Statistica (INS) date exhaustive referitoare meseriile in care lucreaza cei mai multi salariati romani. Cei mai multi angajati romani sunt profesori de gimnaziu si liceu. In cifra absoluta, 114.700. Cifra a fost comunicata de INS la solicitarea ECONOMICA.NET

La distanta sensibila de profesori se situeaza vanzatorii. Ca sa fie mai limpede, in clasamentul ocupatiilor romanilor, cea de vanzator se afla pe pozitia a doua. Peste 107.000 de romani lucreaza ca vanzatori, potrivit datelor transmise de INS. Peste 99,100 de romani lucreaza ca muncitori necalificati in industria prelucratoare si peste 82,000 de salariati romani lucreaza ca soferi.

Pozitia a cincea din clasament este ocupata de paznici. Peste 72,200 de romani isi castiga existenta ca paznici.Directorii generali, executivi si asimilati urmeaza in topul ocupatiilor romanilor. Peste 63,200 de romani sunt incadrati ca directori, ne transmite INS. Dupa directori, in topul ocupatiilor cu cei mai multi salariati romani urmeaza muncitorii necalificati (in alte industrii decat cea sus-mentionata), agentii de vanzari, asistentii medicali generalisti si pe ultima pozitie - economistii. Peste 55,600 de romani sunt incadrati ca economisti, potrivit INS.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: