Noua lege a sanatatii: casele de asigurari devin societati mutuale, iar numarul celor ce platesc asigurarile de sanatate ar trebui sa creasca

Data publicarii: 03-07-2012 | Diverse

Casele judetene de asigurari de sanatate ar putea fi transformate in societati mutuale cu minimum 1 - 1,5 milioane de asigurati, dar si alte structuri, ca de exemplu sindicatele, ar putea infiinta astfel de societati. Totodata, ar urma sa creasca numarul celor care contribuie la fondul sanatatii, dar si veniturile disponibile pentru cheltuieli in sistem. Acestea sunt cateva dintre modificarile pe care noul proiect de lege le-ar putea aduce in sistemul de sanatate.

"Pentru a realiza un sistem in care asiguratii sa aiba controlul, una dintre propuneri a fost de a reorganiza casele actuale de asigurari de sanatate in societati mutuale de asigurari. Fiecare cetatean depune o adeziune ca membru asociat in momentul in care se formeaza societatea si se va decide modul de conducere. Nu va fi subordonata niciunei autoritati centrale", a spus Vasile Cepoi, ministrul sanatatii. El a fost prezent la evenimentul Mediafax Talks About Health Reform realizat de Mediafax in parteneriat cu Ministerul Sanatatii.

IIntegral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: