Ce banci se numara printre cei sanctionati de catre ANPC

Data publicarii: 04-07-2012 | Finante-Banci

Trei banci din judetele Constanta si Satu-Mare au fost si ele amendate in perioada 1 ianuarie - 1 iulie de catre reprezentantii ANPC. Cea mai mare amenda, in valoare de 30.000 de lei, a fost data de inspectorii din judetul Satu-Mare reprezentantilor Bancii Comerciale Romane (BCR), cea mai mare banca din Romania dupa active, mai exact 30.000 de lei. Aceasta hotarare a fost luata dupa descoperirea unor nereguli la nivelul clauzelor contractuale, in conformitate cu ordonanta guvernamentala 21 privind protectia consumatorilor.

Pe locul al doilea in topul bancilor sanctionate cu cele mai mari amenzi in prima jumatate a acestui an se gaseste Banca Italo-Romena din Constanta. Motivul sanctionarii reprezentantilor ei a fost acela al incheierii unui contract de credit din care lipseau unele informatii. Banca Italo-Romena, una dintre putinele institutii de acest tip care au obtinut profit in perioada de criza, s-a aflat la finalul anului trecut pe locul 17 in topul institutiilor de credit locale. Ea a avut active in valoare de 4,2 miliarde de lei, o cota de piata de 1,2% si un profit net de 76,5 milioane de lei.

Raiffeisen Bank, cea de-a patra cea mai mare banca din Romania dupa active, a fost amendata cu suma de 10.000 de lei, in judetul Satu-Mare, pentru ca in urma controalelor inspectorilor ANPC au fost descoperite nereguli la nivelul clauzelor contractuale.

Integral in Gandul.info