Cum poti sa devii stewardesa si ce salariu castigi

Data publicarii: 11-07-2012 | HR/Cariere

Daca vrei sa lucrezi ca stewardesa, este recomadat sa urmezi in prealabil un curs de pregatire. Asta inseamna ca, pana sa ajungi la un salariu de 1.000 de euro lunar, trebuie sa investesti ceva bani in scolarizare.

In septembrie anul acesta, Scoala Superioara de Aviatie (SSAvC) isi deschide portile pentru o noua serie de insotitori de bord si va organiza un examen de admitere, scrie ZF.ro.

Examenul de admitere pentru cele 40 de posturi consta in sustinerea probelor scris si oral la limba Engleza si a probei de Geografie a Romaniei si Europei. Orice persoana cu varsta peste 18 ani si cu o diploma de Bacalaureat se poate inscrie la aceste cursuri.

Canditatii admisi incepe cursurile in cadrul SSAvC. Sunt doua luni de pregatire teoretica in cadrul SSAvC, timp in care se studiaza materii precum: limba engleza, geografie si meteorologie aeronautica, disciplina si responsabilitati, medicina aeronautica, CRM (cooperare in echipaj multiplu), proceduri operationale normale/anormale/de urgenta, cunoasterea aeronavei si legislatie aeronautica.

Domeniul aviatiei este pentru multi tineri un domeniu de activitate fascinant, de unde si interesul mare fata de cursurile acestea. Din anul 2002 si pana la sfarsitul anului trecut, peste 1.500 de persoane au absolvit cursurile de insotitor de bord, potrivit SSAvC.

Potrivit Ziarului Financiar, pentru un salariu de peste 1.000 de euro lunar se bat pentru cinci candidate pe un loc. Recent, Blue Air a facut angajari pentru cinci pozitii de insotitoare de bord pentru care a primit 25 de CV-uri.

Cursuri pentru meseria de insotitor de bord se fac atat la Scoala Superioara de Aviatie cat si la scoli private, Fly Level sau la scoala companiei aeriene Carpatair.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: