Ministrul Finantelor: Posta Romana se privatizeaza. Este o decizie ireversibila

Data publicarii: 26-07-2012 | Economie

Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR) se privatizeaza, aceasta decizie luata de Guvern fiind una ireversibila, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

"Strategia de privatizare a Postei Romane a fost aprobata astazi (miercuri, 25 iulie 2012 - n.r.) in Guvern. Este prevazuta privatizarea in proportie de minimum 20%. Trebuie facute evaluari de catre consultantul de specialitate si intr-un timp rezonabil, cateva saptamani, vor fi facute si asemenea evaluari (privind castigurile statului in urma privatizarii Postei Romane, n.r.). In momentul acesta nu dispunem decat de strategie, de pasii care vor fi facuti in procesul de privatizare. Decizia este, oricum, ireversibila: Posta se privatizeaza", a afirmat ministrul Finantelor, potrivit Agerpres.

Conform proiectului de HG publicat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, va fi angajat un consultant international specializat pentru privatizarea CNPR, care va fi realizata prin majorarea capitalului social cu cel putin 20%. Consultantul international special va putea face propuneri de modificare si completare a strategiei de privatizare.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: