Cati bani transporta bancile prin orasele din Romania

Data publicarii: 30-07-2012 | Finante-Banci

Un incident petrecut in urma cu doua saptamani, cand mai multe banci mari s-au trezit intr-o luni dimineata ca primesc neobisnuit de multe reclamatii de la clientii care gasisera bancomatele goale, a scos la iveala o piata de servicii externalizate in care un jucator detine aproape monopolul: piata alimentarii cu numerar a bancomatelor.

G4S Cash Solutions, filiala locala a celei mai mari companii din lume care transporta banii bancilor, are o cota de piata de peste 80%, iar principalii concurent i ai acestei companii sunt doua firme care au operatiuni de mai putin de un an si care opereaza deocamdata doar in Bucuresti.

In urma cu aproximativ doua saptamani, mai multe banci mari, printre care s-au aflat Raiffeisen, UniCredit, ING sau Bancpost, s-au confruntat cu probleme in aprovizionarea cu numerar, dupa ce o parte din angajatii din Capitala ai G4S Cash Solutions, responsabili de transportul banilor, au incetat lucrul protestand fata de conditiile de munca.

"In ziua respectiva am reusit sa deservim 50% din volumul normal de activitate, iar din cea de-a doua zi lucrurile au revenit la normal. Suntem in continuare in negocieri cu sindicatele, principalele solicitari ale acestora fiind de ordin financiar", a spus Octavian Calin Marza, directorul general al G4S Cash Solutions, o companie cu afaceri de 31,8 milioane de euro si aproape 2.700 de angajat i in 2011.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: