Carduri de High-life

Data publicarii: 30-07-2012 | Finante-Banci

Ce faci daca ai peste cateva ore o intalnire de afaceri in Piata Victoriei cu un partener din Japonia care nu vorbeste limba engleza, sau daca vrei sa ajungi neaparat la concertul U2 de la Rio de Janeiro? Dupa un scurt apel, asistentul personal angajat de banca iti va gasi rapid un translator sau biletele mult dorite. Cu alte cuvinte, "Bine ai venit in lumea cardurilor premium!”. O viata de lux stocata intr-un mic dreptunghi de plastic care intra perfect intr-un portofel Prada.

Caracterizate din start de un design elitist, cardurile premium se diferentiaza de cele standard prin faptul ca, pe langa aspectele financiare, precum acces permanent la cont, utilizare in strainatate, limite zilnice de autorizare mai extinse sau servicii bancare la distanta, ofera asigurari diverse, acces in lounge-rile aeroporturilor ori reduceri la comerciantii specifici acestui segment de lux. Bineinteles, costurile de administrare sunt si ele pe masura. Iar lista detinatorilor unui astfel de produs de lux este "secret de stat”. 

"Acest segment de clienti nu percepe cardul drept un instrument traditional de plata, ci, mai degraba, drept o experienta de plata in sine. Utilizatorii fac parte din categoria persoanelor cu venituri ridicate, pasionate de calatorii si care cheltuiesc peste limita medie”, spune Cosmin Vladimirescu, country manager Romania si Moldova, MasterCard Europe. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: